läst/titt tips

Denna blogg kommer att alltid presenteras med bilder och lite text och den läses bäst från botten och upp om ni önskar rätt flöde i bloggen. Skulle ni undra något eller få ett mer uttömmande beskrivning så lämna en kommentar vid aktuellt inlägg där jag också lämnar svar, önskas mail svar så glöm inte skriva mail adress!

tisdag 16 september 2014


en lite första rapport;)
efter 2dygn
Insugs luften är inmätt mellan +4,5 och +22,8 (mätt varje tim dagtid och haft max/min över natten)
Utblås luften är inmätt mellan +11,0 och 13,7 så vist gör röret någonting;)

Röret hade en högre starttemp än jag trodde och det beror nog på att "kallras" har gjort omvänt drag i sommar och således värmt om rör med omgivning så här krävs det låååånga mätningar för att komma till någon rättvisa! sommartid kommer man kunna värma upp marken mycket som då kanske blir återbäring på hösten sen kommer vintern frysa stora delar (antar jag) och kommer då leverera väl kyldluft när det är varm och då åstadkomma avfuktning men det får vi se efter man har kört åtminstone 12 månader så nu kommer mäting gå över till bara 1gr/dag

Det har inte kommit någon fukt i röret ännu så där kan man anta om det har skett någon  kondensering så är det inte av det volymen att det börja rinna ut ur röret ännu (pga längd och ev svackor) men det ska hållas kolla på (får kanske skaffa tak till hinken) 

åter kommer senare så får vi se;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar